به گزارش خبرنگار مهر در قم، عبدالله کامکار غروب چهارشنبه در جریان بازدید خبرنگاران استانی و کشوری از منطقه اقتصادی سلفچگان به جزئیات جغرافیایی این منطقه اشاره کرد و گفت: این منطقه اقتصادی در موقعیت استثنایی در مسیر 17 استان کشور قرار گرفته است که می تواند نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد استان و کشور داشته باشد.
وی افزود: این منطقه از لحاظ هیئت امنا به صورت استانی و از لحاظ نرم افزاری و تشکیلاتی نیز زیر نظر دبیرخانه، مناطق ویژه اقتصادی است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان نزدیکی منطقه به بازار مصرف و محوریت آن را از مزایای مهم سرمایه گذاری در این منطقه عنوان کرد و گفت: تولید، تجارت، نگهداری کالا و صادرات و واردات محصولات از عمده فعالیتهای اقتصادی است که در این منطقه صورت می پذیرد.
وی جذب سرمایه های خارجی و تجهیز و انتقال تکنولوژی نوین به منطقه را از اهداف دیگر منطقه اقتصادی سلفچگان به منظور رقابت در بازارهای جهانی دانست و یادآور شد: این منطقه اقتصادی با 2 هزار هکتار زمین در سال 76 به تصویب رسید که 528 هکتار آن در قالب فازهای یک و دو ساخته شده است و مابقی نیز در حال تملک و آماده سازی زیرساختها جهت ورود سرمایه گذاران جدید است.
کامکار تصریح کرد: در فاز یک و دو قسمت عمده واگذاری ها صورت گرفته است و تنها قطعات محدودی باقی مانده است که در شرف توافق نهایی با سرمایه گذاران هستیم.
وی خاطر نشان کرد: دو هزار هکتار زمین به عنوان رزرو نیز در منطقه پیش بینی و به تصویب کمیسیون ماده 32 استان رسیده که جهت طی مراحل قانونی به دبیرخانه شورای مناطق آزاد ارسال شده است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در ادامه با ارائه آماری تعداد واحدهای تولیدی این منطقه را 117 مورد از قبیل خدماتی، صنعتی و تولیدی ذکر کرد و اظهار داشت: از این واحدها 45 واحد بصورت مستقیم و به روز تولیداتشان به داخل کشور صادر میشود.
وی افزود: در سال 86 گمرک سلفچگان 59 هزار و 392 تن کالا صادرات، ترانزیت و واردات به ارزش 318 میلیارد و 383 میلیون تومان داشته است.
کامکار ادامه داد: گمرک سلفچگان در سال گذشته بیش از 44 میلیارد و 890 میلیون تومان حقوق ورودی اخذ کرده است.
مدیر عامل منطقه اقتصادی سلفچگان از افزایش چشمگیری صادرات، واردات و ترانزیت کالا در 6 ماهه سال جاری خبر داد و گفت: 39 هزار و 577 تن کالا به ارزش 299 میلیارد و 254 میلیون تومان از این منطقه صادر، وارد و ترانزیت شده است. گمرک منطقه نیز در این مدت بیش از 53 میلیارد تومان ورودی از فعالان اقتصادی اخذ کرده که نسبت به مدت مشابه سال 86 رشد 360 درصدی را نشان میدهد.
وی آماده سازی معابر، ایجاد زیرساختها، انتقال شبکه گازرسانی به منطقه سلفچگان را از اقدامات مهم در بخش سخت افزاری عنوان کرد و افزود: با هماهنگیهایی که با شرکت آب و فاضلاب روستایی انجام شده تا پایان سال جاری آب منطقه نیز تأمین خواهد شد.
کامکار خاطر نشان کرد: از لحاظ نرم افزاری نیازمند توجه بیش از پیش دبیرخانه شورای عالی مناطق ویژه هستیم که امیدواریم نگاه ویژهتری به این منطقه اقتصادی داشته باشند و معافیت و تسهیلات بیشتری به تولید کنندگان و سرمایه گذاران این منطقه اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه منطقه ویژه باید امتیازات ویژهای داشته باشد بیان داشت: امیدواریم با کمک دولت در دستگاههای استانی بتوانیم انتظارات فعالان اقتصادی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان را برآورده کنیم.
مدیر عامل منطقه سلفچگان احداث خط فرعی راه آهن منطقه سلفچگان را گامی مهم در سهولت ترانزیت این منطقه دانست و تأکید کرد: کار روسازی این پروژه به وزارت راه واگذار شده است. عملیات زیرسازی آن که بیش از پنج میلیارد تومان هزینه دارد بدون متولی و سرمایه گذار درمانده است که امیدواریم هرچه سریعتر این خط احداث شود.
وی میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی در منطقه اقتصادی سلفچگان را به ترتیب 283 میلیارد تومان و 3 میلیارد و 350 میلیون دلار ذکر کرد وگفت: منطقه اقتصادی سلفچگان نیز 11 میلیارد و 800 میلیون تومان در این منطقه صرف ساخت وسازهای فعالیتهای عمرانی کرده است.
کامکار از منطقه سلفچگان به عنوان تنها منطقه ویژه که مجوز ترخیص خودرو دارد یاد کرد و افزود: بزودی با اتصال و احداث خط فرعی راه آهن مجوز ترانزیت اداری نیز به این منطقه داده خواهد شد.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بخش دیگری از سخنانش تفسیرهای متفاوت از ماده قانون 11 را مهمترین مشکل سرمایه گذاران دانست و تأکید کرد: اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران و تولید کنندگان هرچه سریعتر باید انجام شود.
وی اظهار داشت: تنها منطقهای که از اعتبارات دولتی برخوردار نیست و بصورت خود اتکایی و در راستای اجرای صحیح اصل 44 اداره می شود منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان است که باتوجه به موقعیت ویژه آن قلب ا قتصاد ایران است.
عبدالله کامکار در پایان خواستار اطلاع رسانی بیشتر رسانهها از فعالیتها و اقدامات منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان شد.
لازم به ذکر است که بازدید خبرنگاران از منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان از صبح تا غروب چهارشنبه انجام گرفت.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم از این منطقه اقتصادی به عنوان قلب اقتصادی ایران یاد کرد.
کد خبر 778179
نظر شما